Optimizacija stope konverzije
5. septembra 2019. 0

Tokom procesa kontrolisanja sajta i analize podataka iskusni stručnjaci posebno obraćaju pažnju na ponašanje posetilaca sajta jer je to najvažniji pokazatelj koji vlasniku web lokacije donosi profit.

Zbog čega posetioci na sajtu ostaju, daju prednost određenim proizvodima i uslugama i postaju kupci? To je najvažnije pitanje za produktivnu optimizaciju web sajta. I to je pitanje koje daje odgovor kako funkcioniše CRO metoda (Optimizacija brzine konverzije).

Ključna poenta je vrednost koju vaši proizvodi ili usluge pružaju posetiocima. CRO se koristi za poboljšanje KPI (ključni pokazatelji performansi), ali to je povezano sa privlačenjem novih posetilaca, a ne pretvaranjem u kupce. Zato je CRO uglavnom fokusiran na konverziju posetilaca i posledično na što bolji povraćaj ulaganja (ROI).

Optimizacija stope konverzije je takođe povezana sa kreiranjem i analizom toka da biste videli napredak i razumeli gde posetioci odlaze. Ovo može rezultirati uklanjanjem nekih komplikovanih koraka za pojednostavljenje procesa i poboljšanje korisničkog iskustva (UKS).

Zanimljivo je da u CRO-u postoji nekoliko metodologija i dve glavne škole. Jedna se škola fokusira na testiranje (u cilju pronalaženja najboljeg načina za povećanje stope konverzije), dok se druga fokusira na fazu testiranja (u cilju razumevanja publike, a zatim kreiranja ciljanog sadržaja koji će se svideti toj publici).

Definitivno ova optimizacija ima za cilj da privuče posebnu kategoriju kupaca – one koji najbolje odgovaraju vašim proizvodima i uslugama i koji će se oduševiti i širiti reč o vašem poslu.

Ako trenutno tražite stručnjaka za CRO, javite nam se. Naši CRO stručnjaci preduzeće sve potrebne korake za izgradnju jedinstvenog plana CRO-a sa tehnikama koje bi odgovarale vašim ciljevima konverzije.

<strong>Davor Dimić</strong>
Davor Dimić

Specijalista za digitalno poslovanje, digitalni marketing i digitalni konsalting, web development, SEO.