Preko 34% svih sajtova na Internetu koristi WordPress

izrada-wordpress-sajta

Šta je WordPress?

U osnovi je WordPress najjednostavniji i najpopularniji način kreiranja web sajtova ili blogova. WordPress koristi preko 34% svih web sajtova na Internetu. Čak jedan od četiri sajtova koje posećujete verovatno se pokreće pomoću WordPress-a.

WordPress je sistem za upravljanje sadržajem otvorenog koda licenciran pod GPLv2, što znači da ga svako može besplatno koristiti ili modifikovati. Sistem za upravljanje sadržajem u osnovi je alat koji olakšava upravljanje važnim aspektima web lokacije – poput sadržaja (tekst, slika) – bez potrebe da znate bilo šta o programiranju.

Krajnji rezultat je da uz pomoć WordPress-a kreirate stranice dostupne svima – čak i oni koji nisu programeri.

Koje vrste sajtova možete napraviti pomoću WordPress-a?

Pre mnogo godina, WordPress je pre svega bio alat za kreiranje blogova, a ne tradicionalnih web sajtova. Međutim, to već duže vreme nije slučaj. Zahvaljujući promenama u osnovnom kodu WordPress-a, kao i ogromnom broju pomoćnih dodataka i tema, možete da kreirate bilo koju vrstu sajta.

Ne samo da se uz pomoć WordPress-a razvija veliki broj poslovnih sajtova i blogova, već je i najpopularniji način za kreiranje online prodavnica!

Pomoću WordPress-a možete da kreirate:

Korporativne sajtove

Internet prodavnice

Blog sajtove

Portfolio sajtove

Forume

Društvene mreže

Web sajtove sa pretplatom

Prednosti WordPress web sajta

Ako već imate statičan web sajt, pretvorićemo ga u WordPress

– WordPress nudi intuitivan i jednostavan interfejs, lak za korišćenje i posle malo vežbanja, rutinske nadogradnje su jednostavne. Nije potrebno poznavanje HTML-a. Kroz interfejs moći ćete da ažurirate stranice, dodajete fotografije, pišete blogove i sl.

– Mobile Friendly. Sajtovi koji izgledaju odlično bez obzira na uređaj koji koristite da biste ih gledali.

– Pretraživači poput Googla vole WordPress jer koristi čist kod koji je lak za čitanje. WordPress takođe omogućava da svaka stranica / blog post može da se optimizuje za ciljane ključne reči.

– Sajt se možete menjati kako poslovanje raste. Stranice kreirane u WordPress-u su lake za prilagođavanje svim promenama u poslovanju.

– Funkcionalnost može biti dopunjena uz pomoć WordPress dodataka. Mnogi kvalitetni dodaci su besplatni.

WooCommerce & WordPress

Dizajniran da transformiše WordPress u uspešnu eCommerce platformu, WooCommerce je brzo postao jedan od najuspešnijih rešanja za internet prodavnice širom sveta. WooCommerce je open-source, neverovatno raznovrstan, potpuno prilagodljiv i izgrađen tako da možete dodavati funkcije koje su vam potrebne. Prilagođen je da radi sa poznatim WordPress dodacima, pruža neverovatnu priliku za one koji žele da prošire svoje poslovanje na mreži putem prodaje.

WooCommerce je jednostavan i intuitivan za postavljanje i korištenje. Platformu je napravila firma Automattic – deo WordPressa ogranka.

Fleksibilnost i lakoća korišćenja

WordPress nudi snažnu fleksibilnost korisnicima i omogućava da se web stranice postavljaju kao blogovi za razmenu sadržaja, ili stranice za prodaju proizvoda i usluga. Iskusni programeri kreiraju sopstvene teme i koriste hiljade dostupnih dodataka kako bi olakšali integraciju novih funkcija i sadržaja. WordPress admin deo omogućava da lako kontrolišete sve detalje u pozadini sajta.

Sigurnost i bezbednost

Od svog osnivanja 2003. godine, WordPress je stalno napredovao u jačanju bezbednosti na sajtu. Budući da je platforma otvorenog koda, ona se redovno revidira od strane velike zajednice programera posvećenih otklanjanju grešaka i bezbednosnih problema.

Mnogojezični sajtovi

Pomoću WordPress-a možete bez problema upravljati ili kreirati sajtove na različitim jezicima. U stvari, dostupan je na više od 70 jezika bez potrebe za instaliranjem dodatnih komponenti. To omogućava da pravite sajtove i pišete novi sadržaj za različite regione.

Da li Vam treba moćan, kompaktan i vrhunski WordPress sajt? Onda ste na pravom mestu. Bez obzira da li želite jednostavan ili zahtevan sajt, razvijamo najbolja rešenja. U potpunosti ćemo optimizovati WordPress za vaše poslovanje.

Potreban Vam je kvalitetan WordPress sajt?

Dopustite da Vam pomognemo