Preko 34% svih sajtova na Internetu koristi WordPress

izrada-wordpress-sajta

Šta je WordPress?

U osnovi je WordPress najjednostavniji i najpopularniji način kreiranja veb stranica ili blogova. WordPress koristi preko 34% svih web sajtova na Internetu. Čak jedan od četiri sajtova koje posećujete verovatno se pokreće pomoću WordPress-a.

WordPress je sistem za upravljanje sadržajem otvorenog koda licenciran pod GPLv2, što znači da svako može besplatno koristiti ili modifikovati softver. Sistem za upravljanje sadržajem u osnovi je alat koji olakšava upravljanje važnim aspektima web lokacije – poput sadržaja – bez potrebe da znate bilo šta o programiranju.

Krajnji rezultat je da WordPress kreira stranice dostupne svima – čak i onima koji nisu programeri.

Koje vrste sajtova možete napraviti pomoću WordPress-a?

Pre mnogo godina, WordPress je pre svega bio alat za kreiranje bloga, a ne tradicionalnih web sajtova. To, međutim, već duže vreme nije tačno. Danas, zahvaljujući promenama u osnovnom kodu, kao i ogromnom ekosistemu dodataka i tema, možete da kreirate bilo koju vrstu web lokacija pomoću WordPress-a.

Na primer, ne samo da se uz pomoć WordPress-a razvija ogroman broj poslovnih sajtova i blogova, već je i najpopularniji način za kreiranje online prodavnica!

Pomoću WordPress-a možete da kreirate:

Poslovne sajtove

Prodavnice e-trgovine

Blogovi

Portfoliji

Forume

Društvene mreže

Web sajtove sa članarinom

Prednosti WordPress web sajta

– Ako već imate statičan web sajt, pretvorićemo ga u WordPress

– Lak za korišćenje WordPress nudi intuitivan i jednostavan interfejs i posle malo vežbanja, rutinske nadogradnje su lake. Nema potrebe za poznavanjem HTML-a. Kroz interfejs moći ćete da ažurirate stranice, dodajete fotografije, pišete blog poruke i sl.

– Mobile Friendly. WordPress sajtovi izgledaju odlično bez obzira na uređaj koji koristite da biste ih gledali

– Pretraživači vole WordPress jer koristi čist kod koji je lak za čitanje. WordPress takođe omogućava da svaka stranica / post može biti optimizovana za ciljane ključne reči.

– Sajt se može menjati kako poslovanje raste. WordPress web stranice su lake za prilagođavanje svim promenama u poslovanju.

– Funkcionalnost može biti dodpunjena putem WordPress dodataka. Mnogi kvalitetni dodaci su besplatni.

WooCommerce & WordPress

Dizajniran da transformiše WordPress u uspešnu eCommerce platformu, WooCommerce je brzo postao jedan od najuspešnijih rešanja za internet prodavnice širom sveta. WooCommerce je Open-Source, neverovatno raznovrstan, potpuno prilagodljiv i izgrađen tako da možete lako dodati funkcije koje su vam potrebne. Napravljen da radi sa Vašim omiljenim WordPress dodacima, pruža neverovatnu priliku za one koji žele da prošire svoje poslovanje na mreži putem prodaje.

WooCommerce je jednostavan i intuitivan za postavljanje i korištenje. Platformu je napravila firma Automattic, deo WordPressa ogranka.

Fleksibilnost i lakoća korišćenja

WordPress nudi snažnu fleksibilnost korisnicima i omogućava da se web stranice postavljaju kao blogovi za razmenu sadržaja, kao stranice za članarine, ili za prodaju proizvoda i usluga. Iskusni programeri kreiraju sopstvene teme i koristiti hiljade dostupnih dodataka kako bi olakšali integraciju novih funkcija i sadržaja.. WordPress kontrolna tabla omogućava da lako kontrolišete sve detalje u pozadini Vašeg sajta.

Sigurnost i bezbednost

Od svog osnivanja 2003. godine, WordPress je stalno napredovao u jačanju bezbednosti sajta. Budući da je platforma otvorenog koda, ona se redovno revidira od strane velike zajednice programera posvećenih otklanjanju grešaka i bezbednosnih problema.

Mnogojezičan

Pomoću WordPress-a možete bez problema upravljati ili kreirati sajtove na različitim jezicima. U stvari, dostupan je na više od 70 jezika bez potrebe za instaliranjem dodatnih komponenti. To omogućava da pravite sajtove i pišete novi sadržaj za različite regione.

Da li Vam treba moćan, kompaktan i vrhunski WordPress sajt? Onda ste na pravom mestu. Bez obzira da li Vam je potreban jednostavan ili zahtevan sajt, razvijamo najbolja rešenja. U potpunosti ćemo optimizovati WordPress za Vaše poslovanje.