Redizajn sajta je je neminovnost u savremenom online poslovanju

redizajn-websajta

Ako niste sigurni, ali mislite da je možda vreme da nadogradite svoj web sajt, možemo da pogledamo Vašu trenutnu lokaciju, razgovaramo o ciljevima i identifikujemo potencijalna problematična mesta koja negativno utiču na sajt.

Razlozi zašto vašoj veb lokaciji treba redizajn sajta

Redizajn sajta za mnoge online kompanije deluje drastično – jer donosi velike promene. Dobro redizajnira web lokacija može doneti značajne promene u internet biznisu i tu ne govorimo samo o izgledu.

Na prvi pogled vaša sajt možda funkcioniše u skladu s očekivanjima. Ali da li ste znali da redizajnom sajta možete da poboljšate važne aspekte vaše veb stranice? Povećajte ukupnu funkcionalnost, poboljšajte korisničko iskustvo, dostignite bolje ciljeve digitalnog marketinga i poboljšajte imidž svog brenda.

Ali ostaje pitanje, da li je vašoj veb lokaciji potreban redizajn?

Redizajn web sajta samoprocena

Redizajn sajta je neophodan. Ne radi se samo o praćenju trendova u dizajnu; redizajniranje web stranica nastaje iz potrebe da se bude u toku sa razvojem industrije, tehnologija i zahteva kupaca. Da bi vaše preduzeće raslo, vaša veb lokacija treba da bude u mogućnosti da na najbolji način iskoristi marketinški potencijal vašeg brenda.

Ali kada ćete znati je li pravo vreme da redizajnirate svoju veb lokaciju?

Trebaće da uzmete u obzir ove stvari:

Pitanja funkcionalnosti

Da li je potrebno da dodate novu funkcionalnost ili funkcije vašeg sajta više ne rade onako kako bi trebale?

Zastareli dizajn

Trendovi dizajna dolaze i odlaze. Ako je vaš sajt dugo bez promena, može se stvoriti utisak da veb lokacija nije aktivna već duže vreme.

Poboljšanje navigacije i organizacije

To možda nije očigledno, ali loša navigacija i struktura web sajta mogu da ometaju posetioce da pristupe potrebnim informacijama ili izvršavaju zadatke koji vode do prodaje.

Zastareli sadržaj

Zastareli sadržaji, posebno oni koji se tiču proizvoda i usluga mogu biti štetni za vaše poslovanje.

Rebranding

Uvek treba ići u korak sa promenama i prilagoditi se trendovima na tržištu. Svakom sajtu dođe trenutak kada mu je potreban rebranding.

Postoje stvari koje na vašoj veb lokaciji ne funkcionišu. Trebaće vam velika promena , a ne zakrpa.

Alt Soft se u procesu redizajna sajta oslanja na:

– Jedinstven i prilagođen sajat sa estetski privlačan
– Funkcionalnost sa prilagođenim UX dizajnom
– Sajt optimizovan za pretraživače za bolju vidljivost u pretragam
– Sajt optimizovan za konverzije koje povećavaju prihode od digitalnog marketinga
– Ažuriran sajtsa odličnim tehničkim performansama

Prilagođeno rešenje za redizajn

Dizajnerska rešenja koja su dobra za jednu web lokaciju možda neće raditi za drugu čak i ako su iz iste industrije ili prodaju iste proizvode. Zbog toga nudimo prilagođena redizajnerska rešenja koja najbolje odgovaraju potrebama vašeg vebsajta.

Naš pristup redizajnu veb stranice

Web dizajneri slede nekoliko principa dizajna kako bi postigli ravnotežu između estetike i funkcionalnosti. Redizajn sajta sledi isti skup pravila i principa, ali većinu vremena redizajn se fokusira na specifične slabosti postojećeg dizajna. Na primer, veb lokacija sa tekstom privlači i zadržava manje posetilaca u poređenju sa veb lokacijama koje imaju više vizuelnih elemenata.

Da biste dalje pogledali šta nije u redu sa vašim sajtom i šta treba da radite,
evo tri glavne stvari kojima je potrebna posebna pažnja:

Dizajn korisničkog iskustva

UX dizajn je glavni fokus većine projekata redizajniranja veb stranica. I to s dobrim razlogom. Posetioci često napuštaju sajt bez izvršavanja bilo kog zadatka jer se kroz veb lokaciju teško kretati zbog neintuitivnih elemenata dizajna. Ukratko, veb stranica je jedva upotrebljiva za njenu ciljanu publiku. Da bi ovo rešili, dizajneri sajat se vraćaju na najvažniji deo vaše veb stranice: posetioce. Morate razumeti potrebe vašeg ciljanog tržišta pre nego što im nešto prodate.

Odgovarajući veb dizajn

Većina vaših kupaca pregledava mrežu s manjih ekrana. Bez reaktivnog veb dizajna, vaša veb lokacija gubi na svojoj funkcionalnosti. Korisnici mobilnih uređaja odlučuju se za veb lokacije prilagođene mobilnim uređajima, čime gubite značajan deo svog ciljanog tržišta.

Optimizacija za pretraživače – SEO

Iako nije element dizajna, SEO je od vitalnog značaja za svaki projekat redizajna. Redizajnirani sajt bez odgovarajuće optimizacije samo je lepa veb lokacija koju niko ne vidi. SEO će dodatno pojačati pozitivne efekte redizajna veb sajta. Međutim, to nije alat, to je proces koji ne samo da optimizira SERP rang već i ukupne performanse vaše veb stranice.

Poboljšajte ukupne performanse veb lokacije pomoću redizajniranog rešenja koje pokreće saobraćaj, potencijalne klijente i konverzije. Mi ćemo vašoj veb stranici pružiti ne samo sveži premaz boje, već i nov duh digitalnog poslovanja.

Vaša veb stranica je digitalno predstavljanje vašeg poslovanja. Većinom vam je to prva tačka kontakta sa kupcima koji nije imao pojma da vaš posao uopšte postoji. Sveukupno iskustvo posetilaca – ne samo da prvi utisak stvara predrasudu za ili protiv vašeg poslovanja. Zbog toga vam je potreban sajt koji angažuje i podstiče posetioce da aktivno komuniciraju sa vašim brendom.