Redizajn sajta je je neminovnost u savremenom online poslovanju

redizajn-websajta

Ako imate probleme na sajtu, ili niste sigurni, a mislite da je možda vreme da promenite svoj sajt, možemo da pogledamo vašu trenutnu lokaciju, razgovaramo o ciljevima i identifikujemo potencijalna problematična mesta koja negativno utiču.

Razlozi zašto vašoj web lokaciji treba redizajn sajta

Redizajn sajta za mnoge deluje drastično – jer donosi velike promene. Dobro redizajnira web lokacija donosi značajne promene u internet biznisu i tu ne govorimo samo o izgledu.

Na prvi pogled vaš sajt možda funkcioniše u skladu s očekivanjima. Da li znate da redizajnom sajta možete poboljšati važne aspekte vaše web stranice? Poboljšate funkcionalnost, korisničko iskustvo, dostignite bolje ciljeve digitalnog marketinga i poboljšajte imidž svog brenda.

Ali ostaje pitanje, da li je vašem sajtu potreban redizajn?

Redizajn web sajta samoprocena

Redizajn sajta je neophodan. Ne radi se samo o praćenju trendova u dizajnu; redizajniranje web stranica nastaje iz potrebe da se bude u toku sa razvojem industrija, tehnologija i zahteva kupaca. Da bi vaše preduzeće raslo, vaša web lokacija treba da bude u mogućnosti da na najbolji način iskoristi marketinški potencijal vašeg brenda.

Ali kako ćete znati je li pravo vreme da redizajnirate svoj web sajt?

Treba da uzmete u obzir sledeće stvari:

Pitanja funkcionalnosti

Da li je potrebno da dodate novu funkcionalnost ili funkcije sajta više ne rade onako kako bi trebalo?

Zastareli dizajn

Trendovi dizajna dolaze i odlaze. Ako je vaš sajt dugo bez promena, može se stvoriti utisak da lokacija nije aktivna već duže vreme.

Poboljšanje navigacije i organizacije

To možda nije očigledno, ali loša navigacija i struktura sajta ometaju posetioce da pristupe potrebnim informacijama ili izvršavaju zadatke koji vode do prodaje.

Zastareli sadržaj

Zastareli sadržaji, posebno oni koji se tiču opisa proizvoda i usluga su štetni za poslovanje.

Rebranding

Uvek treba ići u korak sa promenama i prilagoditi se trendovima na tržištu. Svakom sajtu dođe trenutak kada je potreban rebranding.

Postoje stvari koje na vašoj web lokaciji ne funkcionišu. Trebaće vam velika promena, a ne zakrpa.

U procesu redizajna sajta oslanjamo se na:

– Jedinstven i prilagođen sajt – estetski privlačan
– Funkcionalnost sa prilagođenim UX dizajnom
– Sajt optimizovan za pretraživače za bolju vidljivost u pretragama
– Sajt optimizovan za konverzije koje povećavaju prihode od digitalnog marketinga
– Ažuriran sajt sa odličnim tehničkim performansama

Prilagođeno rešenje za redizajn

Dizajnerska rešenja koja su dobra za jednu web lokaciju neće raditi za drugu čak i ako su iz iste industrije ili prodaju iste proizvode. Zbog toga nudimo prilagođena redizajnerska rešenja koja najbolje odgovaraju potrebama sajta.

Naš pristup redizajnu veb stranice

Web dizajneri koriste nekoliko principa dizajna kako bi postigli ravnotežu između estetike i funkcionalnosti. Redizajn sajta sledi isti skup pravila i principa, ali većinu vremena redizajn se fokusira na specifične slabosti postojećeg dizajna. Na primer, web lokacija sa tekstom privlači i zadržava manje posetilaca u poređenju sa lokacijama koje imaju više vizuelnih elemenata.

Da biste dalje pogledali šta nije u redu sa sajtom i šta treba da radite, evo tri glavne stvari kojima je potrebna posebna pažnja:

Dizajn korisničkog iskustva

UX dizajn je glavni fokus većine projekata redizajniranja stranica. I to s dobrim razlogom. Posetioci često napuštaju sajt bez izvršavanja bilo kog zadatka jer se kroz lokaciju teško kretati zbog neintuitivnih elemenata dizajna.

Ukratko, web stranica je jedva upotrebljiva za ciljanu publiku. Da bi ovo rešili, dizajneri sajta se vraćaju na najvažniji deo vaše stranice: posetioce. Morate razumeti potrebe ciljanog tržišta pre nego što im nešto prodate.

Prilagođen web dizajn

Većina posetilaca pregleda internet sa uređajima manjih ekrana (mobilni i smart telefoni). Bez reaktivnog dizajna, web lokacija gubi na svojoj funkcionalnosti. Korisnici mobilnih uređaja odlučuju se za lokacije prilagođene mobilnim uređajima, čime gubite značajan deo svog ciljanog tržišta.

Optimizacija za pretraživače – SEO

Iako nije element dizajna, SEO je od vitalnog značaja za svaki projekat redizajna. Redizajnirani sajt bez odgovarajuće optimizacije samo je lepa web lokacija koju niko ne vidi. SEO će dodatno pojačati pozitivne efekte redizajna sajta. Međutim, to nije alat, to je proces kojim se ne samo da optimizira rang na pretraživačima već i ukupne performanse web stranice.

Poboljšajte ukupne performanse web lokacije pomoću redizajniranog rešenja koje pokreće saobraćaj, potencijalne klijente i konverzije. Mi ćemo vašoj web stranici pružiti ne samo sveži izgled, već i nov duh digitalnog poslovanja.

Vaš web sajt je digitalno izlog vašeg poslovanja. To prva tačka kontakta sa kupcima koji nije imao pojma da vaš posao uopšte postoji. Sveukupno iskustvo posetilaca – ne samo prvi utisak koji stvara predrasudu za ili protiv vašeg poslovanja. Zbog toga vam je potreban sajt koji angažuje i podstiče posetioce da aktivno komuniciraju sa vašim brendom.

Da li Vam je potreban redizajn sajta?

Imate veb sajt i pitate se da li je vreme za redizajn?