Digitalni Konsalting – savetovanja u vezi uspeha u digitalnom poslovanju

digitalni-konsalting

Poslovni svet ide digitalnim putem sve bržim tempom. Zato je važno da shvatite šta je digitalni konsalting i zašto bi svaka kompanija trebalo da ga ima.

Digitalni konsultanti ne savetuje poslovanje u tradicionalnom smislu. Oni pomažu u tome kako i gde bi vaše preduzeće trebalo da postoji digitalno. Digitalni prostor obuhvata sve što je povezano na mreži, poput web sajta, mobilnih telefona, mreža i mnogih drugih opcija koje trenutno postoje ili će biti izumljene uskoro.

S tim u vezi, evo 7. razloga zbog kojih vašoj kompaniji treba digitalni konsalting:

1. Digitalni konsultanti prate trendove

Digitalni svet, trendovi i tehnologija se menjaju svakodnevno, tako da sve kompanije pre ili kasnije morati da nađu odgovore kako se te promene odnose na njih. Ti odgovori su jedinstveni za sva preduzeća. Nekima će odgovarati pojačano prisustvo na socijalnim mrežama, drugi će kreirati kampanje pomoću oglašavanja na pretraživačima…

Internetski pejzaž se menja konstantno i treba držati korak sa tim. Kao digitalni savetnici, fokusiraćemo se na to kako digitalne promene utiču na vaše poslovanje i naćićemo odgovore kako da postupite u skladu sa tim.

2. Digitalni konsultanti prave strategije tako da je možete izvršiti

Možda imate tim od 2, 5 ili 20 zaposlenih koji treba da upravljaju vašim digitalnim poslom. Ovi zaposleni imaju angažovanje da izvršavaju, a ne da pišu strategiju. Strategija je razumevanje najbolje kombinacije tehnologija i platformi za vaše poslovanje, kako postići maksimalnu efikasnost i šta je vaš sledeći potez. Vaš tim može biti sjajan u angažovanju i stvaranju sadržaja, ali to ne znači da bi trebalo da kreira strategijske odluke.

3. Digitalni konsultanti su povoljni

Razmislite koliko bi koštalo angažovanje internog SEO stručnjaka, menadžera društvenih medija, web dizajnera, eskperta za oglašavanje, videoproducenta i više programera koji bi se bavili vašim mnogobrojnim digitalnim aktivnostima?

Morali biste ulagati u ljudske resurse da zaposlite ove ljude, intervjuišete i obučite ih, dajete im plate i naknade za sve. Da li biste radije sarađivali sa digitalnom agencijom koja nudi sve ove usluge i koja može da odgovori na sve vaše potrebe; plaćati mnogo manje za isti posao, bez svih internih troškova.

4. Digitalni konsultanti pomažu vam da budete u toku s konkurentima

Da li je vaša konkurencija prisutna na društvenim mrežama, da li su kreirali sopstvenu aplikaciju ili je njihova web lokacija prilagođena korisnicima mobilnih i tablet računara? Posao je digitalnog konsultanta da prati sve i obaveštava kada zaostajete i daje preporuke šta treba da radite da budete nekoliko koraka ispred svojih konkurenata.

Dobar digitalni savetnik vrši istraživanje da vidi u šta konkurencija ulaže svoje vreme i novac, i obavestiće vas da li je vredno da pratite te korake.

5. Digitalni konsultanti osiguravaju da web lokacija uvek bude ažurna

Jedna od glavnih dužnosti digitalnih konsultanata je da osigura da web sajt izgleda i funkcioniše na najbolji način, u svakom trenutku. Vaši kupci su na web lokaciji 24/7 i tu su stalni izazovi u pogledu toga kako bi sajt trebalo da izgleda i deluje.

Želite izgled koji predstavlja brend, vaše trenutno poslovanje i onaj koji prenosi vašu priču da bi postigao ciljeve. Želite nekoga koga možete nazvati ako pođe nešto po zlu i kada je potrebno trenutna ispravljanje, bez obzira na problem.

6. Digitalni konsultanti pomožu prilikom izbora novih tehnologija

Da li treba da napravim svoju online prodavnicu koristeći Magento, WordPress ili Drupal? Da li treba da napravim sajt koristeći WordPress ili treba nešto robusnije na nekoj drugoj platformi?

Posao digitalnog konsultanta je da pomogne da shvatite najbolje gde se nalazite, kao i šta želite da treba da radite dalje.

7. Digitalni konsultant je partner

Kako se svet menja i kreće stazama interneta, trebaju vam i konsultantske usluge. Pronađite partnera kojem možete verovati čija je specijalnost uspeh vašeg poslovanja na mreži. Obezbedite se da koristite najnovije tehnologije za pojednostavljenje svog radnog daqna, da koristite ispravne prodajne platforme da biste angažovali ključne korisnike i kupce.

Digitalni Konsultant pruža usluge savetovanja o svim oblicima digitalnog poslovanja:

– e-biznis, e-komunikacije, e-marketing, online prodaja i e-trgovina.

– digitalna transformacija poslovanja

– definisanje strategija i planova online poslovanja

– edukacija zaposlenih

– testiranje pristupačnosti web sajta

– izrada web stranica

– revizije sadržaja

– online marketinški planovi

– testiranja web stranica

– optimizacija za pretraživače (SEO)

– stručne recenzije sajtova

– analiza i izveštavanje o povratnim informacijama

– dizajn arhitekture informacija

– analiza dobavljača e-usluga

Dobar konsultant treba da postane vaš pouzdan partner. Javite nam se slobodno za konsultacije.

Želite da koristite Internet
za poslovne ciljeve

Daćemo Vam odgovore na sva pitanja!