Digitalni Konsalting – savetovanja u vezi uspeha u digitalnom poslovanju

digitalni-konsalting

Poslovni svet ide digitalnim putem sve bržim tempom. Zato je važno da shvatite šta je digitalni konsalting i zašto bi vaša kompanija trebalo da ga ima.

Digitalni konsultanti ne savetuje vaš posao u tradicionalnom smislu. Oni vam pomažu u tome kako i gde bi vaše preduzeće trebalo da postoji digitalno. Digitalni prostor obuhvata sve što je povezano na mreži, poput web lokacija, mobilnih telefona, mreža i mnogih drugih opcija koje trenutno postoje ili će biti izumljene uskoro.

S tim u vezi, evo 7 razloga zbog kojih vašoj kompaniji treba digitalni konsalting:

1. Digitalni konsultanti prate trendove

Digitalni svet se menja svakodnevno, trendovi i tehnologija se menjaju, tako da kompanije moraju da imaju odgovore kako se te promene odnose na njih. Svaki odgovor je jedinstven za svako preduzeće. Nekima će odgovarati pojačano prisustvo na Facebook-u, neka preduzeća će kreirati kampanje pomoću oglašavanja na pretraživačima.

Internetski pejzaž se menja treptajem oka, i može biti teško držati korak sa tim. Treba da se fokusirate na posao. Kao digitalni savetnici, fokusiraćemo se na to kako digitalne promene utiču na vaše poslovanje i obavestićemo vas kako da postupite u skladu sa tim.

2. Digitalni konsultanti vode strategiju tako da je možete izvršiti

Možda imate tim od 2, 5 ili 20 zaposlenih koji će upravljati vašim digitalnim poslom, ali ovi zaposleni su gotovo uvek angažovani da izvršavaju, a ne da pišu strategiju. Strategija je razumevanje najbolje kombinacije tehnologija i platformi za vaše poslovanje, kako postići maksimalnu efikasnost i šta je vaš sledeći potez. Vaš tim može biti sjajan u angažovanju i stvaranju sadržaja, ali to ne znači da bi trebalo da predvode strategijske odluke.

3. Digitalni konsultanti su povoljni

Razmislite koliko bi koštalo angažovanje internog SEO stručnjaka, menadžera društvenih medija, web dizajnera, eskperta za oglašavanje, videografa i više programera koji bi se bavili vašim mnogobrojnim digitalnim aktivnostima?

Morate ulagati u ljudske resurse da biste zaposlili ove ljude, intervjuisali ih i obučili. Morate im davati plate i naknade za sve. Da li biste radije sarađivali sa digitalnom konsultantskom firmom koja nudi sve ove usluge i koja može da odgovori na sve vaše potrebe; plaćati mnogo manje za isti posao, bez svih internih troškova?

4. Digitalni konsultanti pomažu vam da budete u toku s konkurentima

Da li su vaši konkurenti na novoj društvenoj mreži, da li su kreirali sopstvenu aplikaciju ili je njihova web lokacija prilagođena korisnicima mobilnih i tablet računara? Posao je digitalnog konsultanta da prati sve ovo i obaveštava vas kada zaostajete i daje vam preporuke šta treba da radite da budete nekoliko koraka ispred svojih konkurenata.

Dobar digitalni savetnik će sprovesti istraživanje da vidi u šta vaši konkurenti ulažu svoje vreme i novac, i obavestiće vas da li je vredno da sledite te korake. Kompanije mogu izgubiti ili steći veliku prednost kad donose odluku da koriste nove tehnologije.

5. Digitalni konsultanti osiguravaju da vaša veb lokacija uvek bude sveža

Jedna od glavnih dužnosti digitalnih konsultanata je da osigura da vaša veb lokacija izgleda i funkcioniše na najbolji način; u svakom trenutku. Vaši kupci su na vašoj veb lokaciji 24/7 i tu su stalni izazovi u pogledu toga kako bi vaša veb lokacija trebalo da izgleda i deluje.

Želite izgled koji predstavlja vaš brend, vaše trenutno poslovanje i onaj koji govori vašoj priči da bi postigao vaše ciljeve. Želite nekoga koga možete nazvati ako nešto pođe po zlu kada je sajtu potrebno trenutna ispravljanje, bez obzira na problem.

6. Digitalni konsultanti pomožu prilikom izbora novih tehnologija

Da li treba da napravim svoju online prodavnicu koristeći Magento, WordPress ili Drupal? Da li treba da napravim svoj sajt koristeći WordPress ili mi treba nešto robusnije na nekoj drugoj platformi?

Posao je digitalnog konsultanta da vam pomogne da shvatite najbolje temelje gde se nalazite, kao i šta želite da radite dalje. Izgradnja pravog temelja sa čistim kodom omogućiće vam da lako dodate funkcionalnost koju je neophodna vašem biznisu.

7. Digitalni konsultant je Vaš partner

Dok se svet menja i kreće putem interneta, trebaju vam digitalne konsultantske usluge. Pronađite partnera kojem možete verovati čija je specijalnost uspeh vašeg poslovanja na mreži. Obezbedite se da koristite najnovije tehnologije za pojednostavljenje svog radnog toka, da koristite ispravne prodajne jedinice i platforme da biste angažovali ključne korisnike i kupce.

Digitalni Konsultant pruža usluge savetovanja o svim oblicima digitalnog poslovanja:

– e-biznis, e-komunikacije, e-marketing, online prodaja i e-trgovina.

– digitalna transformacija poslovanja

– definisanje strategija i planova online poslovanja

– edukacija zaposlenih

– testiranje pristupačnosti web sajta

– izrada web stranica

– revizije sadržaja

– online marketinški planovi

– usluge testiranja web stranica

– optimizacija za pretraživače (SEO)

– stručne recenzije sajtova

– analiza i izveštavanje o povratnim informacijama

– dizajn arhitekture informacija

– analiza dobavljača e-usluga

Dobar konsultant treba da postane vaš pouzdan partner. Javite nam se slobodno za konsultacije.