Alt SOFT u društvu u kojem radimo i živimo
4. avgusta 2020. 0

Alt SOFT prati generalno usmerenje, težnju, da se živi u svetu u kojem je ekonomski, tehnološki, naučni i kulturni razvoj usklađen sa potrebama razvoja društva i kapacitetom životne sredine.

Alt SOFT aktivno učestvuje u organizaciji i postavkama Muzeja Milutin Milanković (Udruženje Milutin Milanković u okviru svoje institucije osnovalo je Muzej Milutin Milanković. Odluka Upravnog odbora Udruženja o osnivanju muzeja donešena je 28. maja 2020, a upravo na taj dan 28. maja 1879. rođen je Milutin Milanković). Pored toga projektuju se Virtuelni muzeja Milutin Milanković i multimedijalna izložbe Milutin Milanković – putnik kroz Vasionu i vekove.

Alt SOFT je i u organizacionom odboru konferencije Sto godina Milankovićeve teorije o klimatskim promenama, koja će se održati 17. 18 novembra 2020. godine u Beogradu pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštitne životne sredine Republike Srbije. Cilj skupa je da se obeležavanjem 100 godina od objavljivanja Milankovićeve teorije uspostavi kontinuitet između dva veka: sintetizuju dostignuća prethodnih 100 godina (“šta smo saznali, uradili i kakve pouke izvukli na osnovu pionirskog rada Milutina Milankovića”) i da se ukaže na dalje pravce primenjenih istraživanja i konkretne grupe aktivnosti za ublažavanje negativnih posledica klimatskih promena i vremenskih ekstrema u narednom stoleću.

jubilej-milankovic
pupin-knjiga

Alt SOFT u skladu sa svojim stremljenjima u popularizaciji nauke učestvuje i u projektu Mihajlo Idvorski Pupin. U saradnji sa preduzećem Istok film objavljena je Ilustrovana monografija Mihajlo Idvorski Pupin – Od useljenika do pronalazača. Takođe je urađen i sajt preduzeća Istok film u čijoj prezentaciji značajno mesto zauzima projekat Mihajlo Idvorski Pupin.

Alt SOFT za održivi razvoj prepoznaje značaj znanja, stavova, veština i talenta u obrazovnju, nauci, kulturi, ekonomiji i ekologiji. Svaka od ovih oblasti u svojoj strategiji treba teži ka sveobuhvatnom znanju i veštinama koje se stiču kroz multidisciplinarni pristup.

Miodrag Dinić
Miodrag Dinić

Director, journalist editor i copywriter.
Suvlasnik AltSoft-a.

Ostavite komentar

11 + fifteen =